Ota nämä asiat huomioon tehdessäni senioriskootteri valintaa


Senioriskootterit voivat tarjota uutta vapautta ikääntyneille henkilöille, sillä senioriskootteri on erinomainen tapa palauttaa mahdollisuus itsenäiseen liikkumiseen. Markkinoilla on kuitenkin niin paljon liikkumisskoottereita, että on vaikea tietää, minkä tyyppinen tuote sopii sinulle. On useita asioita, jotka on otettava huomioon, kun valitset parhaiten tarkoitukseen sopivaa ikääntyneiden senioriskootteria. Senioriskootteri on luultavasti oikea valinta, jos käyttäjä voi matkustaa suhteellisen itsenäisesti, nousta ja poistua skootterista itse sekä pystyy käyttämään polkupyörätyylistä ohjauspylvästä tai ohjaustankoa. Senioriskoottereita on yleensä kolmea eri kokoa - pieniä, keskikokoisia ja suuria. On tärkeää, että valitaan tarpeisiin ja elämäntyyliin parhaiten sopiva senioriskootteri.  

On tärkeää, että skootteri käyttö on helppoa ja sillä päästään liikkumaan mukavasti

Skoottereiden paino koottuna vaihtelee suuresti, vaihtelua voi olla 50 kilosta 200 kiloon. Kevyitä skoottereita on tietenkin helpompi kuljettaa ja koota. Tämä hyvä ottaa huomioon jos skootteria kuljetetaan paljon esimerkiksi invataksilla. Kevyet ja helposti kuljetettavat skootterit voidaan yleensä purkaa muutamaan osaan, jotta ne voidaan sijoittaa auton tavaratilaan. Senioriskootterit saavat kulkea maksimissaan 25km/h ja niitä ei tarvitse rekisteröidä. Senioriskootterilla voi ajaa muun liikenteen joukossa ja pyöräteillä. Senioriskootterilla ajamiseen ei tarvita siis ajokorttia tai liikennevakuutusta. Myös kääntösäde on hyvä ottaa huomioon valintaa tehdessä. Kääntösäteellä tarkoitetaan pienintä ympyränmuotoista käännösaluetta, jonka skootteri voi tehdä. Tiukka kääntösäde helpottaa käyttöä ja liikkumista ahtaissa kulmissa.

Senioriskootterit toimivat sähköakulla

Senioriskoottereissa on erilaisia akkuja ja skootteriin sopiva laturi tulee laitteen mukana. Skootteria voi ladata aivan tavallisesta pistorasiasta, akkua kannattaa useimmissa malleissa ladata yön yli. Kaikki on kiinni siitä miten runsaasti skootteria käytetään.  Neli – tai kolmipyöräisillä senioriskoottereilla voi yleensä ajella säällä kuin säällä, myös pakkasella. Kovassa sateessa ajamista ei suositella ja vesilammikoita tulisi myös välttää. Talviajoa varten voi senioriskootteriin hankkia nastarenkaat.

Yleensä skootterit ja sähkökäyttöiset pyörätuolit kuuluvat valmistajan vakiovarusteisiin. Joissain tapauksissa saatat kuitenkin kokea, että tarvitaan muutoksia tai mukautuksia, jotka helpottavat käyttöä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kainalosauvojen pidikkeen tai torven kaltaiset lisävarusteet. Usein tehdään myös muutoksia, jotka estävät skootteria ylittämästä tiettyä ajonopeutta. Kun olet miettinyt, minkä tyyppistä skootteria tarvitset, seuraava askel on keskustella jälleenmyyjän kanssa. Senioriskootteria voi yleensä päästä koeajamaan, näin löydät itsellesi parhaiten sopivan mallin. Senioriskootterit tarjoaa esimerkiksi Juro Sähköajoneuvot Oy.

minusta

Kuljetuspalvelut ja niiden käyttäminen

Hei ja tervetuloa kuljetusaiheiseen blogiin. Jokainen meistä käyttää kuljetuspalveluita, lähes päivittäin, jos ei suoraan niin ainakin välillisesti. Meille tulee postia päivittäin, työpaikallemme toimitetaan työtehtäviin tarvittavia tarvikkeita, sekä tilaamme asioita verkosta. Kaikki nämä tulevat meille jonkinlaisena kuljetuksena. Toisinaan tilaamme kuljetuspalveluita muuton yhteydessä tai muutoin kuljettamaan omaisuuttamme paikasta toiseen. Tässä blogissa käydään läpi eri kuljetuspalveluita ja tutustutaan niiden sisältöihin. Annetaan myös neuvoja miten palveluita kannattaa ostaa. Kirjoituksessa käydään läpi kuljetuspalveluihin liittyviä aiheita kuten bensan hintaa, kuljetusalaan liittyviä lakeja tai vaikkapa kuljetuksien historiaa. Toisaalta katsotaan myös mitkä vaikutukset kuljetuksilla on muuhun maailmaan. Esimerkkinä siitä syntyvät päästöt tai kuinka paljon alalla olevat lakot voivat vaikuttaa eri alojen toimintaan.

Haku

Kategoriat

tag