Kuinka löytää sopiva autovuokraamo?


Kaikki, joilla on ajokortti eivät suinkaan omista itse autoa. Joissakin tapauksissa voi siis autovuokraamon puoleen kääntyminen olla hyvä idea. Tällaisia tilanteita ovat muun muassa päiväretket tai lomamatkat. Tässä artikkelissani kerron mitä autoa vuokratessa kannattaa ottaa huomioon.

Mistä hakea auto?

Ensimmäinen kysymys on, mistä haluat tai voit auton noutaa? Jos esimerkiksi lennät lomamatkalle ja haluat vuokrata auton siellä, voit katsella lentokentällä tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevien vuokraamojen valikoimaa. Tällä tavalla sinun ei tarvitse raahata matkatavaroitasi kaupunkiin asti ilman autoa, vaan voit hypätä suoraan kulkupeliin ja aloittaa loman mukavasti. Jos taas haluat aloittaa matkan autolla kotisi lähistöltä, kannattaa vuokraamokin etsiä sieltä, mieluiten kävelymatkan päästä tai julkisten kulkuneuvojen ulottuvilta.

Minkälainen auto kannattaa vuokrata?

Autovuokraamo tarjoaa usein laajaa valikoimaa erilaisia ajokkeja. Ne eroavat niin merkin, koon, varustuksen kuin hinnankin puolesta. Pienellä, edullisella autolla hurautat lähikohteisiin, kuten ystävien luokse, suuremman vuokraat pidempää perhelomaa varten. Erilaiset pakettiautot sopivat muuttoautoiksi. Yleensä sääntö on, mitä suurempi auto, sen kalliimpi vuokra. Suurempia autoja, kuten pakettiautoja tai pikkubusseja vuokratessa tulee varmistua siitä, että kuljettajalla on lupa ajaa niillä. 

Miten valita oikea vuokraamo?

Kun olet selvillä edellä mainituista sekoista, voit alkaa etsiä sopivaa vuokraamoa. Yksi esimerkki on Scancar. Jos olet vuokraamassa autoa omasta kotikaupungistasi, voit kysellä vinkkejä ystäviltäsi. Muussa tapauksessa on internetistä paljon apua sopivan yrityksen löytämiseen. Jos mahdollista, kannattaa yrityksestä etsiä edellisten asiakkaiden jättämiä arvosteluja. 

Vakuutuksista selvillä oleminen on todella tärkeää. Selvitä etukäteen minkälainen vakuutus vuokraan kuuluu ja mitä se tarkalleen ottaen kattaa. Usein voit myös valita eri vaihtoehtojen välillä. Joissakin tapauksissa vuokraamon aukioloajat voivat vaikuttaa päätökseesi. Jos haluat aloittaa matkasi aikaisin aamulla tai myöhään illalla, tulee valita vuokraamo, joka on auki näinä aikoina. Yleensä tämä on myös neuvoteltavissa oleva asia, joten älä pelkää kysyä. 

Mitä ottaa huomioon autoa noutaessa?

Kun haet autot vuokraamosta, tarkista että kaikki olemassa olevat naarmut ja kolhut on kirjattu ylös. Näin et joudu vastuuseen kolhuista, joita et ole itse aiheuttanut. Myös tankissa olevan bensan määrä ja kilometrimittarin näyttämä lukema tulee laittaa ylös.

minusta

Kuljetuspalvelut ja niiden käyttäminen

Hei ja tervetuloa kuljetusaiheiseen blogiin. Jokainen meistä käyttää kuljetuspalveluita, lähes päivittäin, jos ei suoraan niin ainakin välillisesti. Meille tulee postia päivittäin, työpaikallemme toimitetaan työtehtäviin tarvittavia tarvikkeita, sekä tilaamme asioita verkosta. Kaikki nämä tulevat meille jonkinlaisena kuljetuksena. Toisinaan tilaamme kuljetuspalveluita muuton yhteydessä tai muutoin kuljettamaan omaisuuttamme paikasta toiseen. Tässä blogissa käydään läpi eri kuljetuspalveluita ja tutustutaan niiden sisältöihin. Annetaan myös neuvoja miten palveluita kannattaa ostaa. Kirjoituksessa käydään läpi kuljetuspalveluihin liittyviä aiheita kuten bensan hintaa, kuljetusalaan liittyviä lakeja tai vaikkapa kuljetuksien historiaa. Toisaalta katsotaan myös mitkä vaikutukset kuljetuksilla on muuhun maailmaan. Esimerkkinä siitä syntyvät päästöt tai kuinka paljon alalla olevat lakot voivat vaikuttaa eri alojen toimintaan.

Haku

Kategoriat

tag