Vuokraa auto ja säästä rahaa sekä luontoa


Vuokraamalla auton pystyt luonnollisesti säästämään hankintakustannuksissa sekä huoltokuluissa. Tämä tulee järkeen varsinkin jos autolle ei ole jatkuvaa käyttöä. Auto menettää arvonsa juuri siitä hetkestä lähtien kun ajat sen ulos myymälästä, joten jos auto on suurimman osan ajasta autotallissa, sen hyötysuhde kuluihin nähden on pieni.

No mitä kustannuksia autosta on? Auton vuosittaisiin kuluihin kuuluvat huollot, katsastukset, renkaiden ostot ja vaihdot sekä auton korjaukset. Tietysti talviolosuhteissa myös erinäiset lämmittimet ja muut varusteet tuovat lisäkustannuksia. Lisäksi varsinkin isoissa kaupungeissa auton säilytys tuottaa päänvaivaa ja toisinaan ainoana vaihtoehtona voi olla autopaikan hankinta ja tietysti myös muut parkkimaksut tuovat kuluja. Vuokra-autoa vain tarpeeseen käyttäessä, ei ylimääräisiä maksuja tule myöskään auton säilytyksestä.

Harmistuttaako välillä myös se, että auto ei ole omaan tarpeeseen sopiva. Toisinaan näppärän kokoinen menopeli, jolla mahtuu pieneenkin kadun väliin parkkiin on se paras, kun taas toisena viikkona iso tavaratila on enemmän kuin tarpeen. Joskus auton käyttö on hyvin kausittaista, esimerkiksi talviharrastuksiin saattaa tarvita jatkuvasti autoa, kun taas koko kesän pärjää täysin ilman menopeliä. Kun vuokraa auton, ei tätä tarvitse tuskailla ollenkaan ja yleensä vaihtoehtoja mistä valita on useita ja voi ottaa juuri sen auton mikä sen hetkiseen tarpeeseen sopii.

Kun vuokraa auton sen hankkimisen sijaan, tekee myös ekologisen päätöksen. Tiesitkö, että autosta suurin syntyvä päästömäärä on kun se valmistetaan. Sen koko elinkaaren hiilidioksidipäästöistä noin 15 prosenttia syntyy valmistuksen yhteydessä. Eli mitä enemmän ihmiset käyttää vuokra-autoja, sitä vähemmän autoja valmistetaan, koska yhden auton käyttö jakaantuu useammalle ihmiselle. Myös auton käyttöiällä on merkitys siinä kuinka paljon päästöjä autosta syntyy sen hyötyyn nähden. Autovuokraamot pyrkivät pitämään mahdollisimman hyvän huolen autoista, jolloin niiden käyttöikä on todennäköisesti pidempi ja näin auton vuokraus on parempi ympäristölle.

Tietysti myös se tuottaa hyvää ympäristölle, kun niinä aikoina kun autoa ei ole, käytetään julkisia kulkuvälineitä tai jopa pyörää ja jaloin matkaamista. Saman asian ajaa tietysti myös auton jakaminen usean talouden kesken, mikä on myös suosittua nykyisin. Täältä esimerkiksi voit löytää tietoa vuokra-autoista: Rentella Oy.

minusta

Kuljetuspalvelut ja niiden käyttäminen

Hei ja tervetuloa kuljetusaiheiseen blogiin. Jokainen meistä käyttää kuljetuspalveluita, lähes päivittäin, jos ei suoraan niin ainakin välillisesti. Meille tulee postia päivittäin, työpaikallemme toimitetaan työtehtäviin tarvittavia tarvikkeita, sekä tilaamme asioita verkosta. Kaikki nämä tulevat meille jonkinlaisena kuljetuksena. Toisinaan tilaamme kuljetuspalveluita muuton yhteydessä tai muutoin kuljettamaan omaisuuttamme paikasta toiseen. Tässä blogissa käydään läpi eri kuljetuspalveluita ja tutustutaan niiden sisältöihin. Annetaan myös neuvoja miten palveluita kannattaa ostaa. Kirjoituksessa käydään läpi kuljetuspalveluihin liittyviä aiheita kuten bensan hintaa, kuljetusalaan liittyviä lakeja tai vaikkapa kuljetuksien historiaa. Toisaalta katsotaan myös mitkä vaikutukset kuljetuksilla on muuhun maailmaan. Esimerkkinä siitä syntyvät päästöt tai kuinka paljon alalla olevat lakot voivat vaikuttaa eri alojen toimintaan.

Haku

Kategoriat

tag