Pikakuljetukset – miksi hyvä valinta


Nykyään kuljetuksia tehdään enemmän kuin koskaan. Kuljetukset ovat lisääntyneet varsinkin sen takia, että yhä enemmän materiaaleja ja tuotteita tuodaan kauempaa. Myöskin internetin myötä tilaaminen ulkomailta on lisääntynyt paljon, mikä lisää kuljetuksien tarvetta. Erilaiset kuljetusmuodot ovat näin ollen tarpeen kun kuljetettavia asioita on paljon ja niin on myös asiakkaita. Seuraavassa käydään läpi missä kohtaa pikakuljetukset ovat paikallaan ja miksi se on hyvä vaihtoehto.

 

Tilaus halutaan toimittaa nopeasti ja tiettyyn aikaan

Kun tavarat kuljetetaan kauempaa, voi kuljetusajat olla hyvinkin pitkät. Pikakuljetuksilla huolehditaan, että toimitus saadaan perille niin nopeassa aikataulussa kuin se vain on mahdollista. Tämän nopean prosessin mahdollistaa tarkkaan hiottu ja standardoitu prosessi, jossa jokainen sekunti käytetään tehokkaasti eikä turhia työvaiheita tule. Tai ainakaan pitäisi tulla, jos kaikki osat toimivat moitteettomasti. Kuljetuksen eri vaiheilla tarkoitetaan asioita kuten kuljetusajo, palvelupisteet, terminaalit ja lajittelukeskukset. 

Pikakuljetuksen avulla voidaan nopeuden lisäksi luvata vastaanottajille päivän tarkka toimitusaika, ellei jopa kellontarkka. Tämän mahdollistaa juurikin tämä tarkka kuljetusprosessi, jossa joka vaiheiden välillä tuote kirjataan myös seurantajärjestelmään.

 

Asiakkaan tarpeiden huomiointi

Koska palvelun- ja tuotteidentarjoajia on nykyisin paljon, on pakko kehitellä kilpailuvaltteja. Ja yhtenä monilla voi olla nopeus ja siinä yhtenä osana pikakuljetukset. Tällä tavoin asiakkaalle voidaan luvata nopein mahdollinen kuljetus sekä tarkka toimitusaika, jolloin asiakas voi tietäessään ajankohdan pyytää toimittaa paketin itselle sopivaan paikkaan, vaikka työpaikalle. Näin ollen asiakkaan elämä helpottuu kun omaa päivää ei tarvitse suunnitella lähetyksen saapumisen mukaan tai postin aukioloaikojen mukaan.

Joissain tapauksissa nopea toimitus voikin olla se ainut vaihtoehto. Tällaisia tilanteita voi olla kun hajonneen auton varaosa pitää tilata ulkomailta asti, puhelinvakuutusyrityksen pitää saada puhelin korjattua asiakkaalle pikaisesti, tai vaikka kun mainostoimiston tarvitsee tilata markkinointimateriaalia samalla viikolla kun sitä tarvitsevat.

 

Pikakuljetuksen lisäpalvelut

Kuljetukseen voi liittää lisäpalveluita, mitkä tuovat lisää mukavuutta ja mielenrauhaa vastaanottajalle. Vastaanottojalle saadaan joustavuutta aikaisella tai myöhäisellä vastaanotolla jos jostain syystä normaalin toimitusajan sisällä vastaanottaminen ei onnistu. Joskus toimituksen turvallisuus mietityttää, saa lähetykselle otettua vastaanottajan kuittaustodistuksen, tai kuljetukselle voi ottaa jopa vakuutuksen. Jos ympäristöasiat ovat sydäntä lähellä, voi joissain tapauksissa valita vihreämmän lähetyspalvelun, jossa on käytetty vähemmän hiilidioksidia. Lisää pikakuljetuksiin voit tutustua eri palveluntarjoajien sivuilta, kuten Jyväskylän seudulla Oxline Oy:n.

minusta

Kuljetuspalvelut ja niiden käyttäminen

Hei ja tervetuloa kuljetusaiheiseen blogiin. Jokainen meistä käyttää kuljetuspalveluita, lähes päivittäin, jos ei suoraan niin ainakin välillisesti. Meille tulee postia päivittäin, työpaikallemme toimitetaan työtehtäviin tarvittavia tarvikkeita, sekä tilaamme asioita verkosta. Kaikki nämä tulevat meille jonkinlaisena kuljetuksena. Toisinaan tilaamme kuljetuspalveluita muuton yhteydessä tai muutoin kuljettamaan omaisuuttamme paikasta toiseen. Tässä blogissa käydään läpi eri kuljetuspalveluita ja tutustutaan niiden sisältöihin. Annetaan myös neuvoja miten palveluita kannattaa ostaa. Kirjoituksessa käydään läpi kuljetuspalveluihin liittyviä aiheita kuten bensan hintaa, kuljetusalaan liittyviä lakeja tai vaikkapa kuljetuksien historiaa. Toisaalta katsotaan myös mitkä vaikutukset kuljetuksilla on muuhun maailmaan. Esimerkkinä siitä syntyvät päästöt tai kuinka paljon alalla olevat lakot voivat vaikuttaa eri alojen toimintaan.

Haku

Kategoriat

tag